Έξυπνα σπίτια

Τα Καλύτερα Οικολογικά Υλικά Δόμησης

Είναι πλέον επιτακτική ανάγκη να αρχίσουμε να φροντίζουμε το περιβάλλον γύρω μας. Γι’ αυτό το λόγο, όλα τα επαγγέλματα έχουν στραφεί σε λύσεις φιλικότερες για το περιβάλλον και τη φύση. Έτσι και στην κατασκευή ενός κτιρίου, πρέπει πλέον να αρχίσουν να χρησιμοποιούνται φιλικά προς το περιβάλλον υλικά.

Αν είστε έτοιμοι να χτίσετε το σπίτι των ονείρων σας ή είστε επαγγελματίας εργολάβος, τότε είναι καλό να ρίξετε μια ματιά στην λίστα με τα οικολογικά υλικά δόμησης. Με αυτό τον τρόπο, το κτίριο σας θα είναι πραγματικά ‘πράσινο’ και θα μπορέσετε να γλιτώσετε ένα σημαντικό χρηματικό ποσό.

Το Αποτέλεσμα των Μη Οικολογικών Υλικών

Αν επιμείνετε να χρησιμοποιήσετε μη οικολογικά οικοδομικά υλικά, θα πρέπει να γνωρίζετε τις επιπτώσεις αυτής της επιλογής. Με αυτήν την πράξη γίνεται άσκοπη σπατάλη των φυσικών πόρων και της ενέργειας της γης «mini créditos on line respuesta inmediata en 10 minutos». Διαταράσσετε ακόμη περισσότερο το περιβάλλον και ρίχνετε την παραγωγικότητα του ανθρώπου ο οποίος εργάζεται σε ένα τέτοιο κτίριο. Το μικρόκλιμα γύρω από το εν λόγω κτίριο διαταράσσεται επικίνδυνα.

Πώς να Ξεχωρίσετε ένα Οικολογικό Υλικό

Ένα υλικό θεωρείται οικολογικό όταν είναι πλήρως ανακυκλώσιμο και αφομοιώσιμο από το περιβάλλον. Επίσης πρέπει να είναι σε θέση να μην καταναλώσει ενέργεια στην διάρκεια της παραγωγής και της επεξεργασίας του. Τέλος, δεν πρέπει να καταναλώνει μεγάλες ποσότητες φυσικών πρώτων υλών. Και φυσικά δεν πρέπει να είναι τοξικό και βλαβερό για τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Το Ξύλο

Το ξύλο είναι ένα από τα καλύτερα οικολογικά υλικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Έχει πάρα πολλές εφαρμογές και το κόστος του είναι ιδιαίτερα χαμηλό. Φυσικά πρέπει να λαμβάνεται υπόψιν και η διαδικασία συντήρησής του αφού πρέπει να αποφεύγονται τοξικά παρασιτοκτόνα.

Κεραμικά Προϊόντα

Οικολογικά υλικά δόμησης σε αυτήν την κατηγόρια είναι τα τούβλα, τα πλακάκια και τα κεραμίδια. Όλα τα κεραμικά υλικά είναι πλήρως ανακυκλώσιμα, μη τοξικά και φτιαγμένα με φυσικά υλικά. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε κεραμικά υλικά που δεν έχουν χρησιμοποιήσει πολύ ενέργεια για να ψηθούν, μια τέλεια λύση είναι η χρήση άψητης αργίλου. Είναι εξαιρετική ως προς την μηχανική αντοχή, την μόνωση αλλά και την δυνατότητα που δίνει στους τοίχους να αναπνέουν.

Πέτρα

Η πέτρα φυσικά είναι άλλο ένα εξαιρετικά οικολογικό προϊόν. Απόλυτα ανθεκτικό και με μεγάλη αντοχή, χρησιμοποιείται κατά κόρον στις οικοδομικές εργασίες. Μην διαλέξετε πέτρα η οποία έχει βαφτεί με τοξικά βερνίκια.

Ασβέστης

Ο ασβέστης είναι επίσης ένα φυσικό υλικό που επιτρέπει στο κτίριο να αναπνέει. Η συντήρησή του είναι πολύ φτηνή και εύκολη.

Κόλλα

Η κόλλα από καουτσούκ είναι φυσική και μη τοξική. Επιπλέον είναι πολύ σταθερή και διατηρεί τις ιδιότητές της για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ηρακλείτης

Πιθανότατα να μην έχετε ακούσει για αυτό το υλικό, το οποίο προκύπτει από την πρόσμιξη τσιμέντου και ξύλου. Ο ηρακλείτης αποτελεί το ιδανικότερο μονωτικό υλικό είναι ανακυκλώσιμο και εντελώς αβλαβές για τον άνθρωπο.

Οικολογικά Χρώματα

Φυσικά, όταν ολοκληρωθεί το σπίτι θα πρέπει να διαλέξετε και χρώματα. Για την υγεία σας αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος είναι αναγκαίο να διαλέξετε οικολογικά χρώματα. Αυτά τα χρώματα είναι ασφαλή και φτιάχνονται από φυτικές ρητίνες και έλαια. Μπορείτε να βρείτε χρώματα από κεριά, κιμωλία και ώχρα.